FUT – FUE littekens

L I T T E K E N  C A M O U F L A G E

litteken camouflage + MHPEen litteken kan je erg onzeker maken. In tegenstelling tot tekenende littekens zijn de gevolgen hiervan op psychisch en sociaal gebied minder zichtbaar en daarom ook veel minder bekend. Veel mensen schamen zich ervoor en hebben het gevoel dat ze om die reden worden bekeken. De ongevraagde en vaak ongewenste reacties van je omgeving maken het nog veel moeilijker. Dit geeft jou beperkingen in vrijheid, waardoor je altijd aangepaste kleding draagt om het te verbergen.

litteken camouflage + MHPHet is belangrijk om te beseffen dat een litteken nooit zal verdwijnen. Wel kan het uiterlijk van het litteken door middel van littekenbehandeling en litteken-camouflage sterk worden verbeterd. Het kan zachter, vlakker en minder zichtbaar worden. Ook kunnen ongemakken zoals pijn, roodheid en jeuk verminderen. Door middel van litteken camouflage technieken wordt het litteken zodanig gepigmenteerd dat het niet meer opvalt.

Littekens die ontstaan zijn na een eerdere haartransplantatie zijn met de nieuwste technieken goed te behandelen. Door de combinatie van litteken behandeling, litteken camouflage en Micro Haar Pigmentatie (MHP) kunnen deze voor het oog min of meer onzichtbaar gemaakt worden. Deze toepassing kan ingezet worden bij zowel een FUT litteken als FUE littekens.

D E  P R O C E D U R E

Het verloop van de behandelingen (meest voorkomend) met minimaal 4 weken hersteltijd tussen iedere behandeling, inclusief nazorg producten- en nazorg instructie op maat:

  1. intake gesprek + kleuren/allergie test
  2. kleur beoordeling + littekencamouflage behandeling
  3. optimalisatie resultaat + (bij FUT/FUE litteken: MHP behandeling)
  4. optimalisatie resultaat

Eerst worden de klachten van het litteken besproken: kleur van het litteken, bewegingsbeperking, enz. Dan wordt er gekeken of het litteken verbetert kan worden. Want als de structuur van het litteken verbeterend en kleiner/smaller kan worden hoef je immers ook minder te camoufleren (zie litteken therapie). Ook is de toegankelijkheid van het littekenweefsel belangrijk, want als het weefsel te hard is kan er bijna geen kleur in. In dit geval zal het litteken eerst behandeld moeten worden.

Voordat litteken camouflage?kan worden toegepast zal in bijna alle gevallen eerst een kleuren/allergietest worden gedaan. Bij litteken camouflage wordt goed gekeken naar het soort litteken en welke huidskleur pigmenten/inkt gebruikt moeten worden. Een gladde of geribbeld litteken, een lichte of juist donkere kleur, kleine of grote, diepe of die op de huid liggende littekens. Afhankelijk van de techniek en de juiste kleur wordt het resultaat bepaald, in alle gevallen betreft het maatwerk. Niet alle littekens zijn goed te camoufleren, maar soms kunnen kleine verbeteringen al grote resultaten geven.

DE BEHANDELING

Met een steriel naaldmodule bestaande uit fijne naaldjes wordt het litteken ingekleurd met camouflerende pigment-inkten. Deze camouflage pigment-inkten zijn in verschillende kleuren en kunnen indien nodig gemixt worden om de perfecte kleur te cre?ren die gelijk zijn aan de kleuren van verschillende huidtypen. Dit is de combinatie die er voor kan zorgen dat iets op een mooie vakkundige wijze aan uw lichaam gecorrigeerd kan worden.

Bij Hennita heeft u de keuze om de litteken-camouflage te laten uitvoeren met pigment of met inkt. Tijdens het intakegesprek zal hierover meer uitgeweid worden, zodat u op basis van feiten een keuze kunt maken. Een gewone tatoeage blijft altijd zichtbaar, terwijl pigmenten op den duur vervagen. De litteken-camouflage met pigmenten zal daarom na ongeveer 2 tot 3 jaar bijgewerkt moeten worden. De behandeling is niet pijnloos, maar de pijn wordt in de regel goed verdragen. Zo nodig kan een plaatselijk verdovende Emla crème gebruikt worden; Emla crème kunt u bij de huisarts aanvragen.

NA DE BEHANDELING

Direct na de litteken camouflage behandeling zal het litteken rood en opgezwollen zijn. Direct na een Micro Haar Pigmentatie behandeling zal het litteken lichtelijk rood en gezwollen zijn. Dit verdwijnt normaal gesproken binnen 24-48 uur. U krijgt nazorg creme en instructies mee wat voor u belangrijk is in de nazorg. Door de pigmentatie ontstaan er kleine vliesachtig korstjes, deze laten na ongeveer 4-5 dagen los. Na ongeveer 5 tot 7 dagen kan het zijn dat de pigmentatie niet meer zichtbaar is, of veel lichter lijkt te zijn geworden. Dit gebeurd omdat de huid zich aan het herstellen is en in eerste instantie meer hoorncellen aanmaakt waardoor de huid bijna niet meer transparant is. In de verdere genezing zal de huid zich weer verder herstellen tot het normale niveau en zal weer transparanter worden. Uiteindelijk is het eindresultaat van de behandeling zichtbaar na 4 weken.

Litteken-camouflage wordt in 2 tot 4 keer aangebracht, met een herstelperiode van minimaal 4 tot 6 weken. Bij het volgende consult beoordeelt u samen met de specialist het resultaat van de tatoeage. Zo nodig stelt de specialist de kleur/vorm bij. Ook wanneer er sprake is van een huidziekte of grotere afwijkingen wordt Medische Tatoeage toegepast. Medische Tatoeage kan u helpen om weer mooi te zijn, zowel zichtbaar als voor uw gevoel.

Voor Medische Tatoeage is het van belang om de hygiene in orde te hebben en of een behandeling wel kan in verband met ziekte of een aandoening. Er moet altijd sprake zijn van een goede voorlichting en goede nazorg wat betreft controle en eventuele nabehandelingen.

Gratis afspraak maken